På mobelstandarder.dk kan man søge på 3 måder: 1) Direkte på standardnummer, 2) stikord for det relevante møbel eller 3) på anvendelsesområde.

Bemærk, at på nuværende tidspunkt er indholdet begrænset til europæiske og internationale standarder for møbler (EN & ISO). Kun for ganske få områder kan man søge på nationale standarder, fx BS 5842, som hører til lovgivningen i England.

Søgning på standardnummer, eksempelvis “DS/EN 747” (etagesenge) kan ske både med og uden DS eller EN. Hvis man søger på 747 får man de samme hits som på EN 747 og DS/EN 747.

Klik på den standard, du vil se og der kommer en kort tekst. Nedenunder den kan du klikke på “Se mere” – det åbner en ny fane til Dansk Standard. Hvis du klikker på “preview”, kan du læse de første sider af standarden, så du kan sikre dig, at det er den rigtige, du har fat i.

Hvis du vil købe standarden, lægger du den i kurv og fortsætter som ved normale internetkøb.

Søgning på stikord, eksempelvis etageseng giver det flere hits end ved søgning på nummer 747, idet man også får for seng. Ved søgning på stikord er det vigtigt, at der anvendes korrekte betegnelser – der er taget et vist hensyn til stavefejl.

Fortsæt som angivet under Søgning på standardnummer.

Søgning på anvendelsesområde, fx. børnemøbler sker vid at klikke på Find standard øverst på siden, hvor du kan se anvendelsesområder indenfor 3 kategorier: Materialer & komponenter – Møbler – Prøvningsmetoder. Hver af disse kategorier har flere anvendelsesområder.

Fortsæt som angivet under Søgning på standardnummer.